nattankar

January 21, 2009

Har inte skrivit på svenska på länge och känner lite att det är dags nu. Kanske beror lite på tiden också. Det har en tendens att bli ganska sent om nätterna nu för tiden, innan jag kommer till sängs eller snarare faller i sömn. Just nu är det så många tankar som upptar mitt huvud. Stor dag igår då Obama blev USA’s 44:e president men inte bara det utan den första färgade. Otroligt! Han har mycket att försöka ordna upp nu. Undrar vad som pågick i Bush huvud under festligheterna. Inte kan han sitta där och vara nöjd med sitt jobb i alla fall. Ugh. You go Obama!

Så har jag ca 2 dagar kvar i Sverige innan planet lyfter hemåt mot staterna. Ja, jag kallar det hem numera. Det är där jag har min älskade och lägenhet. Ska bli en härlig känsla att landa där igen. Kan inte andas här och nu riktigt.

Tiden i Sverige, under dessa ca två veckor jag har varit här, har dock bringat mycket glädje! Träffat vänner jag inte sett på en lång tid, varit på släktkalas, hängt med kusiner som jag saknat så otroligt mycket, börjat studera, farit runt på stan, snackat i telefon, umgåtts med familj och släkt, rest mellan Östersund, Uppsala och Norrköping och mycket mycket mer. Men nu är det dags att lämna Svea (kommer tillbaka i slutet av april).

Inatt är en sådan natt då det är svårt att somna. Många tankar som far och flyger. Avskyr det. Men jag kämpar på! Det gäller att vända saker till positivt istället. Ja, positivt tänkande så ska det vara! Ibland är dock livet orättvist. Varför ska till exempel folk i min närhet vara sjuka? Unga fina människor som har rätt att leva ett lyckligt och friskt liv. Mina tankar gå till de kära jag har som är sjuka. Tänker på er och önskar jag kunde ta bort allt ont…Vad är det för positivt med sjukdom? Jag försöker att se det, men kommer inte fram till någonting. Nada. Hate it. Orättvist och jag känner mig totalt hjälplös.

Så är det jag själv. Det är svårt att ändra på vissa tankmönster. Ja, det har jag fått erfara ordentligt. Hur många kloka, fina och vårdande ord jag har fått om åren, så är det ändå svårt. Jag vet en sak och gör precis tvärtemot. Yeah. Bra gjort Lina. Men det är väl så här man växer också och ibland tar jag den långa vägen, kanske för att växa extra mycket, innan jag når ett och annat mål. En dag säger jag bara. En dag…då kommer även jag fram till ett av målen.

Nytt år och en nystart på många sätt och vis.
Working on it…

jag, funderartagen..

No Comments

Leave a Reply