K A F F E.

March 1, 2015

(Short summary in English, below).

Liz och jag var på äventyr igår, fylld med inköp och planering. Vi började med ett cykelköp till mig för att sedan cykla över hela Uppsala för diverse ärenden. Vi var en aning trötta i våra stackars kroppar efteråt, men vi fick i alla fall äntligen köpt en kaffebryggare samt en soffa som kommer att levereras till den nya lägenheten inom 1-2 veckor. Woo hoo! Men mer om inredning, planering och inköp i ett annat inlägg.

Vi har varit utan kaffebryggare ända sedan vi flyttade till vår nuvarande lägenhet (i skrivandets stund 4 veckor) och vi har hela tiden tänkt att vi sparar det inköpet tills vi flyttar till den nya lägenheten så att vi inte behöver kånka på så mycket då vi till en början trodde vi skulle flytta på cykel och med hjälp av en taxi. Nu ska mina föräldrar hjälpa oss, så vi bestämde oss för att inte dricka snabbkaffe längre och investera i en kaffebryggare. Sagt och gjort. Vi hade först tänkt att köpa en klassisk Moccamaster, men ska jag vara helt ärlig har det blivit en sådan pass uppmärksammad och “hypad” bryggare att vi ville ha något mer unikt (inget emot Moccamaster dock!)..men ja, vår kaffebryggare är en del utav vår inredning och en viktig livssak för oss, så vi ville helt enkelt ha något mer. Det blev en “Wilfa Svart” som de själva beskriver på deras hemsida som “elegant skandinavisk design med innovativ och precis teknologi”, vilket jag tycker stämmer väl in. Den brygger full kanna på bara 5 min och är otroligt snygg, enligt i alla fall Liz och mig. Obs, detta är inte ett sponsrat inlägg, även om jag så hade önskat det. Nu njuter jag äntligen av ordentlig kaffearom i lägenheten och en härlig upplevelse för mina smaklökar. Prisa gud, här var det kaffe! Tror bestämt att vi ska brygga en till kanna, bara för att vi kan ♥

coffee_collage


Short Summary
Liz and I bought plenty of things yesterday – a bike for me, a couch, and an amazing coffee maker! We rode the bikes all over the city, and were really tired afterwards. We’ve been without a coffee maker for about 4 weeks now and have had instant coffee..which has not been that great. Please try the more or less good Google translate, if you want to translate the whole text.

No Comments

Leave a Reply