INSPIRATION

March 2, 2015

(Short summary in English, below).

Jag har alltid varit intresserad av inredning och då det har blivit en del flyttar i livet, har jag fått rensa/skänka/sälja majoriteten av det jag ägt, vilket betyder att jag också fått starta om på nytt inredningsmässigt många gånger (både till en för- och nackdel). Jag har gått igenom alla möjliga slags träslag inredningsmässigt – från björk i mitt tonårsrum, ek då jag studerade på universitet, svart/brunt-färgat då jag hade mitt första professionella jobb, till vitmålat/industri. Så vad är det dags för nu, i vårt nästa boende? Har gjort ett litet collage här nedan med inspirationsbilder och där det visar lite på hur vi tänker framöver.

Ledorden är: jordnära naturfärger med inslag av grått, vitt, ljust trä samt industri (metall, koppar etc.). Tänk er gråa lakan (vår soffa kommer även att vara ljusgrå) en enkel plywood-bordskiva som skrivbord, förvaringslådor så att vi får undan småsaker för att få en mer clean look, industri-inspirerade möbler för att få den där lite mer robusta och hårda känslan, blandat med det ljusa träet, och många kuddar och filtar samt en stor mysig matta. Ja, och så lite färg förstås i tavlor/affischer samt i de ovannämnda textilierna. Jag tror att det blir toppen det här. Är riktigt pepp på att få börja inreda!

Med oss få USA har vi bl a. en del trådkorgar, gamla äppellådor i trä från Waynesville, NC (älskar när det står var de kommer ifrån, att de faktiskt har en historia och inte enbart är nyproducerade), en läderfjärilsstol, liten bokhylla, soffbord, en tidnings/post-förvaring i metall och så vårt porslin som går i två nyanser av grå mm. Detta var bara en liten del utav det vi flyttat över. För trots charmen i att börja om helt på nytt, så var det skönt att för en gångs skull ha kunnat flytta över en del – speciellt då våra inköp i USA utgick ifrån att vi faktiskt hade flyttat dit mer eller mindre permanent och då satsat en hel del på inredningen där.

interior_collage

Bilder kommer från ikea.se, hemtex.se, hay.dk, chilli.se, granit.se, ahlens.se, alvhemmakleri.se samt denna blogg.


Short Summary

I have always been interested in interior design and here is an inspiration board of the styles I like and some of the things we have, will buy, or simply inspiration. The color scheme will be earthy colors, light wood, white, gray, and some splash of colors here and there. A little industrial feeling mixed with cozy pillows and blankets is also the plan. Exciting and so much fun to decorate! Please try the more or less good Google translate, if you want to translate the whole text.

No Comments

Leave a Reply