HEJ KÄRA LÄSARE

February 22, 2015

(Short summary in English, below).

Hej, ni som är kvar och läser här, ni som kanske hittat hit för första gången, nära och kära, okända och/eller nyfikna! Jag har inte skrivit på ett bra tag här och anledningarna är många och inget jag kommer be om ursäkt över, skylla på eller gå in närmare på direkt. Jag skriver på svenska vilket är lite ovanligt men också ganska skönt. Jag gillar eller rent ut sagt älskar engelska men tror jag har haft någon slags inre kris när det kommer till min identitet och min plats här i världen och då kan en sådan sak som att skriva på svenska, på min blogg, vara en omställning som kan vara nödvändigt. Kanske förlorar jag en del läsare, kanske hittar nya personer hit? Vi får helt enkelt se. Å andra sidan ska jag försöka att inte fokusera alltför mycket på hur många det är som egentligen läser mina sporadiska inlägg.

Så det här med en inre kris. Det låter kanske ganska allvarligt vilket det egentligen inte är. Men det är stort. För mig i alla fall. Att försöka hitta sig själv, vem man är och hur man identifierar sig själv är något som jag kämpat med i många år och under majoriteten av dem åren var jag dessutom sjuk i anorexia (vilket inte medförde till någon förbättring på identitetsfronten). Jag flyttade sedan till USA med min fru, studerade på universitet och försökte hitta min plats där. Efter att nu flyttat tillbaka till Sverige och bott här i ganska precis en månad varav tre veckor i Uppsala där jag har börjat ett nytt jobb, försöker jag att komma in i den svenska kulturen, ett nytt jobb samt inte bli alltför tokig på hur vi bor. Det är absolut inget fel på där vi bor just nu men det är otroligt begränsat men knappt något Internet (det är off och on och ja, jag är beroende av att ha Internet), ingen TV och vi lever utifrån de kläder och ytterst få saker som vi flög över med från USA (vårt flyttlass kom till mina föräldrar i Norrköping efter att vi åkt upp till Uppsala) och flyttlasset blev packat och började processen med att flyttas över till Sverige, cirka en och en halv vecka innan vi flyttade från USA..vilket betyder att de kläder och saker vi hade i våra två resväskor vardera, är det vi har levt utifrån i snart en och en halv månad. Ja, jag är lite utav en materialist..men jag har kommit fram till att jag behöver en trygg bas (ett hem där jag trivs och saker som jag trivs med omkring mig) och speciellt då det är saker från vårt hem i USA. Att få ha dem omkring sig i Sverige blir som en kombination, en härlig blandning, av våra två kulturer. Om tre veckor får vi äntligen flytta in i en mysig lägenhet med härlig karaktär – högt i tak, vitmålade trägolv, stort kök med plats för att ha vänner över på middagar och en positiv energi i hela lägenheten. Om två veckor ska vi åka till mina föräldrar, gå igenom vårt flyttlass från USA som tar upp i stort sett ett helt rum, och flytta upp majoriteten av allt. Därför sitter jag här idag, då jag känner mig lite trött och nere, vid vårt köksbord i vår temporära lägenhet och planerar vår nya lägenhet inredningsmässigt – totalt levande i framtiden och inte alls i nuet..fast å andra sidan blir nuet mer behagligt om jag får fokusera på något positivt som kommer framöver. Lite knixigt det där.

Hoppas att några av er läsare är kvar här och att inte alltför många blir besvikna över min språkändring här inne. Vi får se om jag återgår till engelska, eller om jag stannar kvar i svenskan. Men just nu känns det väldigt bra att skriva på svenska.


Short Summary
Trying to write in Swedish on my blog since it’s my mother tongue and I feel like a change here on my blog, and in my life somehow as well. I might loose readers, but might also gain some? And perhaps, I shouldn’t even care about either? Talking about some inner crises about finding myself and my longing for the move to our new apartment we’re moving to in three weeks. We’ve lived out of our suitcases for about 1.5 month now. Please try the more or less good Google translate, if you want to translate the whole text.

3 Comments

 • Reply Gesine February 22, 2015 at 3:59 PM

  Det är skönt att höra/läsa vad som händer hos dig. För mig spelar det ingen roll om du skriver pa svenska eller engelska. Det är lika intresant att läsa. <3 kram pa dig

  • Reply Lier February 22, 2015 at 4:58 PM

   Åh, gulliga du, tack för din fina kommentar <3 Det får nog bli ett litet test framöver och se vad jag känner för.. Kramar

 • Reply Nicole February 27, 2015 at 11:57 AM

  I love a bit of Swedish on the blog. As my previously dubious Swedish skills have deteriorated into nothingness, this is a great opportunity to get back into trying to learn this beautiful language of yours. So with my friend and helper google translate and the luck that many of the words either resemble English or German, I plowed through it. I think you should write in whatever language comes naturally in the moment, without worrying who’s reading it and who isn’t. I will most definitely read them in either language and hopefully my need for external help will fade slowly… because by June I gotta be fluent. Haha. You know me, always one for realistic expectations. On a completely different note. Horse one is bought and horse two just has to pass the vetting and then will be bought as well. So we’re all set and ready for you and your lovely wife, whenever you feel like an Irish equestrian holiday xx massor av kramar

 • Leave a Reply