En styck piano

May 11, 2015

(Short summary in English, below)

Liz och jag spenderade lördagen med att fira livet lite extra mycket. Vi åt ute, drack öl, mötte upp min bror, hans tjej samt en kompis för mer öl och satt och njöt av solen vid ån. Men innan allt ätande och drickande, begav vi oss, som jag skrev om tidigare, till en pianoaffär som bara ligger ett stenkast från där vi bor. Min terapeut hade uppmanat mig att gå dit och plinka lite då pianospelande är något som hjälper mig otroligt mycket då det kan vara lite tufft samt är något som jag generellt saknar oerhört i livet. Sagt och gjort. Vi gick dit. Jag spelade och dreglade (typ) över alla möjliga pianon och flyglar…

Och vet ni..nu har vi beställt ett piano (tack mamma och pappa som hjälper oss lite på traven!) ♥ Nu kommer jag äntligen att kunna ta upp mitt stora musikintresse och kommer att kunna spela prick när jag vill. Lyckan är total.

Vi fastnade för ett digitalpiano som har i stort sett ett autentiskt ljud som ett akustiskt piano, men är ett mellanting mellan keybord och ett aukustiskt piano. Jag kan med andra ord använda hörlurar om jag vill (vilket är bra om man bor i en lägenhet, vilket vi gör), jag kan koppla den till en dator, spela in och den har  ytterligare ett flertal olika finesser, men det bästa är att det låter som att man spelar på ett akustiskt piano. Det är med andra ord ingen keyboard-känsla. Underbart.

Är så himla glad och längtar tills vår får hem den, vilket är troligtvis om bara några dagar. Foton kommer då, förstås.


Short Summary

A digital piano

Liz and I spent Saturday, enjoying and celebrating life a little bit extra. We ate out, drank beer, and hung out with my brother, his girlfriend, and a friend of ours. Before we headed downtown, we went to a piano store/factory here in town. My therapist had mentioned about this store and told me that I should go there and play a little since it’s something really good for me to do when I’m feeling a bit blue, and I truly miss music in my life on a regular basis. So we went. And it was heaven…But you know what, we have ordered a digital piano now (it sounds like an acoustic piano but is something in between a keyboard and a acoustic piano. You can record with it, plug in headphones..so it has some major things like a keyboard, but sounds like a real piano) and will be delivered in just a few days. I’m so so soo excited and thankful! My parents are helping us out some with this purchase – thank you, thank you, thank you!! Can’t wait to be able to play exactly whenever I want to! ♥ Please try the more or less good Google translate, if you want to translate the whole text.

No Comments

Leave a Reply